u

 

  FKNERATOVICE-BYSKOVICE.IC.CZ home | kontakt |     
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home

Mužstva

Klub

Historie

Vzkazy

Fotogalerie

Archiv

Odkazy

Sponzoři
   
*Soupeři*
 Meteor Praha
Žatec
Libiš
Brozany
Čelákovice
Vyšehrad
Motorlet
Litol
Vilémov
Nový Bor
Toužim
Úvaly
Souš
Č.Brod
Lovosice
 
 
   

Zhodnocení podzimu 2012

 

Zhodnocení učinkování A-mužstva v podzimní části divize skupiny B trenérem Jiřím Kafkou formou rozhovoru.

Kdyby jsi měl porovnat loňské a letošní Neratovice v divizi. V čem spatřuješ největší rozdíl?
Do sezony jsme šli s minimem změn v týmu. Pracovitost, morálka a nasazení zůstaly na stejné úrovni, ale kluci jsou zkušenější, na hřišti drzejší a lépe se nám povedlo převést věci z tréninku do zápasu.

Loňské desáté místo jste považovali za své maximum. Jak tedy hodnotiš to letošní průběžné páté?
Řekl bych, že na překonávání svých maxim jsme odborníky. Páté místo je skvělé ocenění celého týmu. Když si vzpomenu na Zemana, Drahoráda a Černého v okresním přeboru a jejich výkon ve Mšeně a teď v divizi v Litoli, tak z toho mám radost, co ti kluci dokázali. Další tu mám od I. B třídy a postupně se to nabaluje. V tomhle týmu se žádný s prominutím sráč déle než půl roku neudrží.

V letní přípravě jsme nevyhráli jediný zápas. Jako by jsme si dobré výsledky schovávali až na mistráky. Mělo to na ně nějaké vliv? Šli jsme třeba do soutěže s ještě větší pokorou?
K tomu musím připomenout, že už závěr jara se nám nevydařil. Obavy jsme měli, posily prakticky žádné, ale nepodlehli jsme panice a přípravě jsme trénovali ještě víc, takzvaně jsme neladili na přáteláky. Také se opět ukázalo, že každý hráč je nahraditelný a konkurence v týmu nám moc pomáhá. Neuznávám, když se někdo vymlouvá na nemoci či zranění. Prostě hraju s klukama, které mám, a nikdo nesmí poznat, že někdo chybí. Nakonec si to všechno sedlo a výsledky se dostavily.

Prohráli jsme nakonec jen tři zápasy (Meteor, Žatec, Souš), z toho dva nejtěsnějším rozdílem... Mrzí některá z nich nějak víc?
Mě osobně mrzí každá stejně, tak do středy je mi z toho špatně. Taky když jsem začínal trénovat, byl jsem podstatně vlasatější...

Která utkání naopak považuješ za nejvydařenější?
Tak to jsou zápasy, kdy je mi naopak do středy skvěle... Porazit nadupaný Motorlet nebo Vilémov se šesti kvalitními druholigisty je paráda. Ale těch zápasů bylo víc, myslím, že jedenáct.

V některých se tvým svěřencům až nezvykle dařilo střelecky. Do listiny se celkem zapsalo deset hráčů. Takové oživení musí těšit? Máš pro něj nějaké vysvětlení?
Faktem je, že jsme třetí nejvíce gólový tým, a to nás těší. Příčinu vidím ve zlepšení v rychlém i postupném protiútoku a také ve zkvalitnění zahrávání standardních situací. Zde se ukazuje, že trefování břeven na závěr tréninku nese ovoce.

V létě do týmu přibyli obránce Stross, záložník Rodr a brankář Luksik. V čem vidíš jejich přínos? Jak hodnotíš jejich zapracování do týmu? Všichni tři jsou především slušný kluci. Michal Stross přišel z B třídního Brandýsa,to znamená,že je u nás na převýchovu,ale je to bojovníček a odehrál devět utkání. Pavel Rodr přišel jako potenciální posila. Vstřelil nádherný gól v Litoli,ale nedokázal se plně aklimatizovat na divizi a projevil přání vrátit se do Třeboradic. Denys Luksik chytá v 19 letech divizi, jen si občas zaměňuje levou kopačku za pravou.....

Plánujete i v zimní přestávce nějaké oživení kádru? Jak bude případně vypadat a na kterých postech? Bude nutné někoho nahrazovat? O Rodrovi je již výše,dále nepočítám s Tomanem,to je velké zklamání.Z hostování se vrací Stanislav,po zranění Müller a mělo by se zapojit několik mladých kluků z nižších soutěží. Tak věřím,že to zvládnou a prosadí se do týmu!

Do posledního utkání zasáhl i Josef Gabčo mladší, který je nejlepším střelcem okresního přeboru. Znamená to jeho druhou šanci ve vašem týmu? Pro Pepu to není druhá,ale čtvrtá šance. Ale je mu stále jen 19 let,góly dávat umí,je to kluk z Neratovic a tak mu ještě šanci dám v zimní přípravě. Nejen já doufám,že ji využije a prosadí se. V neposlední řadě jeho přítomnost zvyšuje návštěvnost...

Co říkáte podzimnímu účinkování vašeho úhlavního rivala Libiše? K tomu se celkem pravidelně vyjadřuje komise rozhodčích.

Je podle vás rozhodnuto o sestupujícím (Čelákovice 1 bod a ztráta 9 bodů) a postupujícím (Meteor čtyřbodový náskok)? Pro Čelákovice už bude jarní sezóna přípravou na krajský přebor,ale to neznamená,že budou vždy předem poražení. Máme je čtvrté kolo doma a jistě víme,že je určitě nepodceníme. Nechceme být první koho porazí! Meteor má výborné mužstvo,začínáme s ním jarní část a naší motivací je Meteor porazit a dát ještě šanci Vyšehradu či Motorletu.

Zůstává pro jaro vaší prioritou záchrana? A nebo jste díky výsledkům své cíle přehodnotili? Nejsem alibista ,abych tvrdil,že stále hrajeme o záchranu. Chceme navázat na skvělý podzim,bavit se fotbalem a pokusit se co nejvíce vyhrávat!

Děkuji za rozhovor

 

 
   
   
     
     
 
©Copyright 2007 Vašek Žežulka
 Home | Mužstva | Klub | Historie | Vzkazy | Fotogalerie | Archiv | Odkazy | Sponzoři