FKNERATOVICE-BYSKOVICE.IC.CZ home | kontakt |     
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home

Mužstva

Klub

Historie

Vzkazy

Fotogalerie

Archiv

Odkazy

Sponzoři
 
 
 
 

*KP 2009-2010*

   
Zhodnocení sezony očima trenéra
 

Hodnocení  premiérové sezony v krajském přeboru?
  Hodnotím jí jednoznačně jako úspěšnou,uhráli jsme 41 bodů,skončili na jedenáctém místě,i když vzhledem k počtu sestupujících jsme museli až do samého závěru bojovat o záchranu. Máme ve dvacetičlenném kádru 15 odchovanců  a z toho jich sedm hrálo ještě před čtyřmi lety okresní přebor. Neznám jiné takové mužstvo! Z tohoto
pohledu mě mrzí chování některých neratovických diváků, kteří tohle nevidí  nebo nechtějí vidět a kluky posuzují z doby, kdy na neratovickém San Siru hráli druhou ligu Trousil,Janeček,Škoda,Grznár,Kincl,Hynek ,Zábojník a řada dalších. Naopak si velice vážíme těch, kteří nám věří a jezdí s námi i ven.
Splnila soutěž  očekávání? Včetně  umístění?
Středočeský přebor je považován za nejkvalitnější v republice a my jsme dokázali,že v něm můžeme uspět.
Sedmé místo z podzimu asi slibovalo lepší umístění než na boj o záchranu do předposledního kola a konečnou jedenáctou příčku? Body ze kterého utkání nejvíce chyběly? Kterého výsledku si naopak nejvíce považujete?
  Jsme tým ,který dokázal hrát s těmi nejlepšími výborné zápasy a naopak problémem bylo vyhrát nad tými ze spodku tabulky.Ceníme si bodů s Kolínem,Úvalami,Vlašimí,Zápami a asi nejcenější byly ty tři z Polep.Tam jsme ve známé vodní trilogii podali výborný výkon,ani jsem nemusel kluky moc motivovat.Stačilo tam jen třikrát jet,domácí nám zapomněli dát do kabiny i vodu na pití a také duchaplný domácí funkcionář, který požadoval abychom nastoupili ve stejné sestavě jako byl napsán zápis při neodehraném utkání přispěl se svoji troškou do mlýna.Polepy mají výborné hráče,ale nám se ně vždy dařilo,tak nám body s nimi, nyní když přijali možnost hrát divizi, budou chybět. Naopak derby s Libiší ukázalo vždy zkušenost našeho soupeře.Velmi špatně jsme hráli i v Milíně a v Novém Strašecí a doma s Litolí.
Nejlepší střelci týmu Nezbeda s Palanským mají pouze po sedmi gólech, což  jasně naznačuje, kde nás asi nejen na jaře tlačila bota?                               Méně branek vstřelil už jen Milín a dát gól byl pro nás obrovský problém a tak  se na každě vítězství strašně nadřeme.Chybí nám střelec jako jsou Ježek,Kudela,Petýrek,Jirásek,Javorek,Horel nebo Koštíř z mužstev kvalitativně srovnatelné s nám .Nezbeda by v NHL dostal cenu pro nejlépe bránícího útočníka a Palanský při svém mladí nemá zatím v koncovce dostatek klidu.Maleňák měl výrazně lepší podzim a na jaře byl často pracovně zaneprázdněn a také nám chybí kreativní hráči schopni šanci připravit.
V zimě přišel Tomáš Skopka s cílem vylepšit útočnou produktivitu. Jeho angažování ale nevyšlo. Kde byla chyba, že se hráč chtěl záhy vrátit do Vysoké a nakonec skončil jen v béčku?
  Tomášovi jsem hodně věřil a stál o něj. Byl jsem přesvědčený o tom ,že dokáže střílet góly i o dvě soutěže výš.O to větší zklamání mi připravil.Je to složitý  introvert a nepochopil,že je fotbal kolektivní hra a My je víc než Já.
Obrana opět patřila k naší přednosti. Splnil tak očekávání Honza Moravec? Obrannou fázi máme dlouhodobě kvalitní,tentokrát čtvrtou nejlepší,a to jsme se na jaře ještě dost zhoršili.Honza Moravec měl fantastický podzim,v zimě podstoupil operaci obou třísel a na jeho jarní formě to bylo znát,v závěru už byl v pohodě a má na záchraně velký podíl.
Jak je to  s hráči, které jsme měli na hostování? Kdo končí, kdo bude pokračovat?
 
Právě Moravec ohlašoval konec,uzdravil se již plně Petr Stanislav,doufám,že i Pavel Mráz a tak jeho pokračování budeme ještě řešit v průběhu přípravy.O Skopkovi již byla řeč.                                                                                                         
Mluví se také o odchodu Pavla Nezbedy, který patří k nejzkušenějším. Jak to vypadá v jeho případě? Odchází případně někdo další?
  Pavel,kterému říkám pro jeho vytříbenou techniku brontosaurus,očekává se svou přítelkyní Martinou přírůstek do rodiny a tak není divu,že by ho chtěla mít co nejvíce doma v Újezdě nad Lesy.Je to však vyloženě týmový hráč a srdcař s výbornou fyzickou kondicí a taktickým myšlením,který by nám velmi chyběl a tak věřím,že se o tom doma ještě poradí a zůstane.Po čtyřech letech se vrací do Kostelce Martin Doubek a na odchodu je také Jiří Pajkrt.
Druhá sezona bývá po vyprchání nováčkovského elánu ještě náročnější. Počítáme s tím? Bojíte se toho?
  Strach nemáme,ale je zcela zřejmé ,že musíme mužstvo posílit směrem dopředu,mám vytipováno několik zkušených hráčů ,současně dostanou šanci i naši dorostenci.Bohužel v současné době nevidím v okolních mužstvech nikoho,kdo by nám mohl pomoci.
Jak by mělo vypadat ideální doplnění týmu (kolik hráčů a na jaké posty)? Kde se budeme poohlížet po posilách?
  Počítáte se zapojením hráčů, které máte na hostování v okolních klubech?Do přípravy jde s námi Jarda Langmajer,kterému hostování v Tišicích prospělo,Gondek zůstává v Libiši a o ostaní kluky je zájem v klubech I.B. třídy.
Jak bude vypadat letní příprava? Kdy začínáme? S kým se utkáme?
  Jako každoročně je letní část výrazně kratší než zimní,budeme se připravovat pětkrát v týdnu včetně přípravných zápasů a dojde i na beachvolejbal a grilování.Celé to vypukne 15.července na hřišti v Byškovicích.Hned 17. se utkáme s Bohemians 1905 B,dále s Dynamem Nelahozeves,Aritmou,Třeboradicemi a ve Štětí.
Nastanou nějaké změny v realizačním kádru?
  Ano,novou tváří bude bývalý hráč Spolany a úspěšný mládežnický trenér ,Michal Panocha.

 

 
 
 ©Copyright 2007 FK Neratovice-Byškovice
  Home| Mužstva | Klub| Historie | Vzkazy | Fotogalerie| Archiv | Odkazy | Sponzoři